RARE

#233 Pewarra

On the plains near the city, you can find the wingless pewarras that live in large herds, best known for their concave skeleton and recognizable gait. When threatened by a predator, pewarras will huddle together in a large circle and take turns making noises to scare the predator away. Depending on the herd and their range of possible sounds, this defense mechanism can be extremely effective — or ineffective.

Release Date August 17, 2022
Sign up for a free account to claim this creature as your own.

Discover other creatures

Explore an endless universe of ficticious life on NovelGens.

UNCOMMON

#023 Jibini

The jibini race mutated from field mice in radioactive forests in the east. Over time, both their size and their hunger grew to colossal proportions; when they're not munching on trees to sustain an eternal hunger, they can be seen playing tunnel ...

RARE

#039 Gundir

Gundirs are feared beasts of the furthest reachest north. They move quickly and quietly, using the pelts of their prey both to stay warm and remain cloaked under cover. They have been known to masquerade as animals for up to a week before ambushin...

RARE

#076 Hifinginn

Although the celestial cataclysm was a great catastrophe, it did introduce us to the Hifinginn and their universes—and consequently pushed forward our technology, biology, medicine, and understanding of the cosmos at least a century forward. The H...

COMMON

#219 Flailx

Flailx are oddball "fish" that photosynthesize their oxygen from the sun, severely limiting the nautical areas they may call home. However, flailx are extremely adept at holding their breath for long periods of time (sometimes for days!) and will ...

RARE

#191 Sabbi san

Sabbi san are a phylum of four-legged microscopic tardigrades first described by Austrian zoologist Robby Saab in 2195, who discovered them in a tainted cave water sample. Sabbi sans move quickly in water or on land with a gait that closely resemb...

RARE

#199 Hæglre

Hæglres are large, flightless birds that spend most of their time scavenging for food in the snow-covered plains of the world. They are very social creatures that live in groups of up to twenty individuals. In the harsher winters, they will gather...